ICR va prezenta la Bookfest cartea-obiect a lui Cristian Todie

Todiebook, o carte-obiect realizată de artistul de origine română Cristian Todie, lansată la Salonul Cărții de la Paris în luna martie a acestui an, va fi prezentată miercuri, 1 iunie, de la ora 13.30, la standul ICR, de artistul Cristian Todie și de Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român.

Cristian Todie,  artist în vârstă de 62 de ani, şi-a intitulat cartea-obiect, cu dimensiunea de 3 metri, Todiebook şi a comparat-o cu un obiect de artă interactiv, ce nu poate fi „îngropat" într-o bibliotecă.

Artistul a mărturist într-un interviu pentru Paris Match că inspiraţia l-a „găsit" în urmă cu zece ani, această carte reprezentând o viziune între două mari pasiuni ale sale: arta și geometria.

Cu această carte inedită, Cristian Todie spune că deschide o cale spre o realitate paralelă. „Todiebook-ul este precum Cubul lui Rubik. Îi dau numele meu, nu din aroganță, ci pentru a-l proteja", a spus artistul în cadrul interviului.

De asemenea, a afirmat că forma cărţii sale antrenează creierul și mâinile, iar ea poate să trezească nu numai interesul scriitorilor şi celor care lucrează în publicitate, ci al tuturor care au o deschidere spirituală.

Institutul Cultural Român va fi prezent la Bookfest cu stand propriu și va susține participarea la târg a unui agent literar din partea țării invitate, Israel, doamna Efrat Lev fiind interesată să reprezinte autorii români în vederea publicării lor în Israel.

Mergi la inceput