Lista finală a proiectelor finanțate prin programele Translation and Publication Support Programme și Publishing Romania, Sesiunea deschisă 2023

În perioada 22-24 martie 2023 a avut loc evaluarea dosarelor de candidatură primite în Sesiunea 2023 a programelor de finanțare Translation and Publication Support Programme (TPS) și PUBLISHING ROMANIA. Pentru o selecție obiectivă și transparentă, Comisia de experți evaluatori a fost constituită printr-un apel național de candidaturi.

Comisia de experți a fost formată din: Luminița Corneanu (critic literar, traducătoare și autoare), Bogdan Ghiu (poet, eseist, traducător și jurnalist cultural) și George Volceanov (autor, traducător din limbile engleză și maghiară și editor).

Bugetul, comunicat public la lansarea Sesiunii 2023, a fost de 1 milion de lei. Pentru a fi eligibil în vederea finanţării, un dosar de candidatură (editură) trebuie să îndeplinească cumulativ două condiţii: să se încadreze în bugetul alocat acestei sesiuni şi să aibă un punctaj mai mare de 60 de puncte.

Au fost înscrise 74 de dosare pentru programul Translation and Publication Support Programme (TPS) și 2 dosare pentru programul Publishing România.

Primele 28 de dosare clasate în această sesiune a programului Translation and Publication Support Programme, respectiv 2 dosare pentru programul PUBLISHING ROMANIA, selectate în ordinea descrescătoare a punctajului rezultat ca urmare a evaluării comisiei de experți independenţi, au fost anunțate ca fiind eligibile pentru finanțare pe data de 10 aprilie 2023.

Ulterior, după ce echipa Centrului Național al Cărții a luat legătura cu editorii străini declarați câștigători în prima etapă a competiției, iar aceștia au confirmat data publicării cărților înscrise la Sesiunea 2023 a TPS, sumele aferente acelor proiecte editoriale care nu vor apărea în anul în curs au fost redistribuite către următoarele proiectele clasate. Proiectele eligibile pentru finanțare în 2023 sunt disponibile pentru consultare AICI (faceți click pe săgeată pentru a descărca fișierul).

Finanțările vor fi acordate cu condiția ca editura să accepte termenii contractului încheiat cu ICR. Perioada pentru semnarea contractelor dintre ICR și editurile declarate câștigătoare prin prezentul anunț se va încheia pe 31 mai 2023.

NOTĂ:

Lista proiectelor care vor primi finanțare din bugetul aferent anului 2023 va fi actualizată cu prilejul rectificării bugetare, dacă aceasta va permite încheierea contractelor cu edituri eligibile pentru finanțare, dincolo de poziția 31 din clasamentul sesiunii TPS 2023 sau dacă, la fel ca în anii anteriori, proiectele declarate câștigătoare vor solicita amânarea datei de publicare ori nu vor confirma prin semnarea contractului în termenul menționat anterior (31 mai), disponibilizând suma aferentă finanțării obținute.


Lista finală_TPS&PUBLISHING ROMANIA_2023

Back to top