NOU Lista finală a proiectelor finanțate prin programele Translation and Publication Support Programme și Publishing Romania, Sesiunea deschisă 2024

În perioada 18-20 martie 2024 a avut loc evaluarea dosarelor de candidatură primite în Sesiunea 2024 a programelor de finanțare Translation and Publication Support Programme (TPS) și PUBLISHING ROMANIA. Pentru o selecție obiectivă și transparentă, Comisia de experți evaluatori a fost constituită printr-un apel național de candidaturi.

Comisia de experți a fost formată din: Eliza Claudia Filimon (conferențiar universitar și traducător), Silvia Alexandra Ștefan (conferențiar universitar și traducător) și Angelo Nicolae Mitchievici (profesor universitar dr. habil., critic literar și eseist).

Bugetul, comunicat public la lansarea Sesiunii 2024, a fost de 1.800.000 de lei. Pentru a fi eligibil în vederea finanţării, un dosar de candidatură (editură) trebuie să îndeplinească cumulativ două condiţii: să se încadreze în bugetul alocat acestei sesiuni şi să aibă un punctaj mai mare de 60 de puncte.

Au fost înscrise 111 de dosare pentru programul Translation and Publication Support Programme (TPS) și 4 dosare pentru programul Publishing România.

Primele 59 de dosare clasate în această sesiune a programului Translation and Publication Support Programme, respectiv 3 dosare pentru programul PUBLISHING ROMANIA, selectate în ordinea descrescătoare a punctajului rezultat ca urmare a evaluării comisiei de experți independenţi, au fost anunțate ca fiind eligibile pentru finanțare pe data de 1 aprilie 2024.

Ulterior, după ce echipa Centrului Național al Cărții a luat legătura cu editorii străini declarați câștigători în prima etapă a competiției, iar aceștia au confirmat data publicării cărților înscrise la Sesiunea 2024 a TPS, sumele aferente acelor proiecte editoriale care nu vor apărea în anul în curs au fost redistribuite către următoarele proiectele clasate. Proiectele eligibile pentru finanțare în 2024 sunt disponibile pentru consultare AICI (faceți click pe săgeată pentru a descărca fișierul).

Finanțările vor fi acordate cu condiția ca editura să accepte termenii contractului încheiat cu ICR. Perioada pentru semnarea contractelor dintre ICR și editurile declarate câștigătoare prin prezentul anunț se va încheia pe 31 iulie 2024.


Rezultate finale TPS&PUBLISHING

Mergi la inceput