Rezultatele evaluării dosarelor de candidatură înregistrate în cadrul Sesiunii 2024 a programelor de finanțare Translation and Publication Support Programme (TPS) și Publishing Romania

În perioada 18-20 martie 2024 a avut loc evaluarea celor 115 dosare de candidatură primite în Sesiunea 2024 a programelor de finanțare Translation and Publication Support Programme (TPS) și PUBLISHING ROMANIA. Pentru selecția obiectivă și transparentă, comisia de experți evaluatori a fost constituită printr-un apel național și a fost formată din Eliza Claudia Filimon (conferențiar universitar și traducător), Silvia Alexandra Ștefan (lector universitar şi traducător) și Angelo Nicolae Mitchievici (profesor universitar dr. habil., critic literar și eseist).

Bugetul Sesiunii 2024 este de 1.800.000 de lei și a fost comunicat public odată cu lansarea apelului. Pentru a fi eligibil în vederea finanţării, un dosar de candidatură depus de o editură străină trebuie să îndeplinească cumulativ două condiţii: să se încadreze în bugetul alocat acestei sesiuni deschise şi să aibă un punctaj mai mare de 60 de puncte.

Primele 59 de dosare clasate în această sesiune a programului Translation and Publication Support Programme (din cele 111 înscrise de editurile străine), respectiv 3 dosare pentru programul PUBLISHING ROMANIA (din cele 4 înscrise de editurile străine), selectate în ordinea descrescătoare a punctajului rezultat ca urmare a evaluării comisiei de experți independenţi, sunt disponibile pentru consultare AICI (faceți click pe săgeată pentru a descărca fișierul).

Finanțările vor fi acordate cu condiția ca editura câștigătoare să accepte termenii contractului încheiat cu ICR. Perioada pentru semnarea contractelor dintre ICR și editurile străine care au câștigat finanțare în 2024 este cuprinsă între 1 aprilie şi 17 mai 2024.

În cazul depășirii acestui termen, sumele disponibilizate vor fi redistribuite către următoarele dosare eligibile, în ordinea punctajului obținut în urma jurizării (dintre cele 17 care obținut un punctaj mai mare de 60 de puncte). Editurile care vor câștiga finanțare în urma redistribuirii bugetelor în acest fel vor fi comunicate public pe site-ul CENNAC


Rezultate TPS&PUBLISHING ROMANIA 2025

Mergi la inceput